داشتن یا نداشتن بیمه عمر؛ مسئله این است!
اگرچه بیمه عمر اجباری نیست، اما داشتن آن انتخابِ عاقلانهای است. در واقع میتوان گفت وقتی بیمه عمر داریم گویا در یک حاشیه امن قرار گرفتهایم، چرا که خطرات بی شماری وجود دارد که ما و خانوادهمان را تهدید میکند. دلایلی مثل، بدهیهای طولانی مدت مثل اقساط وام یا هزینههای تحصیل فرزندان و… از مهمترین دلایل خرید بیمه عمر هستند.
بسیاری از افراد ممکن است به دلایل مختلف به دنبال خرید بیمه عمر باشند، اما مهمترین دلیل برای تهیه بیمه عمر، تأمین مالی خانواده است که از طریق این نوع بیمه میتوان پس از فوت برای ذینفعان و افراد خانواده فراهم کرد.
در این مطلب توضیح دادیم که نداشتن بیمه عمر چه خطراتی به همراه دارد و چرا افراد باید برای تهیه این رشته بیمهای پیش قدم شوند.
5 خطر نداشتن بیمه عمر در زندگی
زندگی پر از خطرات پیش بینی ناپذیر است که برخی از آنها حتی ممکن است هیچگاه جبران نشوند. جالب است بدانید که بیمه عمر می تواند گاهی از شدت آسیب های این خطرات بکاهد. در ادامه این پنج خطر متداول را بررسی کردیم.
خانواده ممکن است با بدهی مواجه شود
وقتی کسی فوت میکند، این احتمال وجود دارد که بدهیهای پرداخت نشده او از محل داراییهایش تأمین شود. اگرچه این موضوع خوب است و باعث میشود تا خانواده در برابر آن بدهیها محافظت شود، اما به هر حال از میزان داراییهایی که برای خانواده باقی خواهد ماند، کم و محدود میشود. همچنین، چنانچه داراییهای فرد به حد کفایت نباشد، این امکان وجود دارد که خانواده بابت بازپرداخت بدهیهای متوفی تحت فشار قرار گیرند.
در این شرایط، وجود بیمه عمر کمک میکند که پرداخت بدهیها از محل بیمه نامه انجام شود نه از منابع مالی دیگر. بنابراین، اگر شما فردی هستید که بدهیهای قابل توجهی دارید، این خطر را دست کم نگیرید و هر چه زودتر بیمه عمر با پوشش مناسب تهیه کنید.
هزینه تحصیل فرزندان قابل تأمین نباشد
با توجه به اینکه هزینههای تحصیل فرزندان همواره رو به افزایش است، بنابراین بیمه نامه عمر یکی از راههایی است که والدین میتوانند تحصیلات آنها را در آینده تضمین کنند. همچنین در صورتی که یکی از والدین زمانی که فرزندانشان هنوز جوان هستند، فوت کند، درآمد ایشان قطع شده و از طرفی ممکن است والد دیگر به تنهایی نتواند هزینههای مربوط به تحصیل فرزندان را تأمین کند. در این رابطه، طرحهای بیمهای زیادی طراحی شدهاند که پرداخت سرمایه در آنها در قالب هزینههای مربوط به تحصیل فرزندان است. به طوری که افراد با خرید بیمههای عمر میتوانند آینده تحصیلی فرزند خود را تضمین کنند.
بالا بودن هزینه های مراسم تدفین
اگرچه ممکن است حتی تصور این موضوع هم تلخ باشد، اما برنامهریزی برای فوت میتواند مانع از این شود که بارِ مالی بر دوش خانواده بیافتد. در این رابطه نیز بیمههای عمرِ متنوعی وجود دارد که به کمک آن میتوان برای زمان فوت برنامه ریزی کرد. البته ممکن است آن فرد دارای بیمه نامه عمری باشد که به صورت خاص هزینههای مربوط به فوت در آن پیش بینی نشده باشد، اما مبلغ پس انداز شده در بیمه نامه میتواند برای هزینههای پس از فوت مورد استفاده قرار گیرد.
پایین بودن درآمد خانواده
اگر درآمدِ یک فرد منبع اصلی تأمین هزینههای خانواده باشد، بیمه عمر میتواند در ادامه دار بودن این درآمد حتی پس از فوت کمک کننده باشد. اگرچه ممکن است دریافت سرمایه بیمه عمر چندان کافی نباشد، اما حداقل میتواند در زمان سختی خانواده، کمک مالی بزرگی باشد. توجه داشته باشید که پرداخت مبلغ سرمایه فوت بر اساس نوع بیمه عمری که خریداری کردهاید، میتواند به صورت یکجا یا در قالب مستمری انجام شود.
مشمول شدن مالیات بر ارث
حتی اگر در معرض خطرهای بالا نیستید و نیازِ مالی برای این موارد ندارید، اما باید این را در نظر داشت که داراییهای شما پس از فوت مشمول مالیات میشود. این امر در حالی است که خوشبختانه مبلغ سرمایه در بیمهنامههای عمر، معاف از مالیات بوده و پس از فوت، بدون اینکه مالیاتی بر روی آن لحاظ شود، تمامی مبالغ به صورت کامل به استفاده کنندگان پرداخت میشود.
سخن پایانی
شاید فکر کنید که نبود بیمه عمر در زندگی افراد خیلی مهم نیست، اما نکته مهم اینجاست که وجود این بیمه نامه میتواند فرصتهای بسیاری ایجاد کند. خطراتی که در این مطلب مطرح شد بسیار معمول هستند و بسیاری از افراد با تجربه با بسیاری از آنها روبرو شدند و نباید آنها را دست کم گرفت.
امیدواریم در این مطلب توانسته باشیم این خطرات را برای شما به خوبی شرح داده باشیم. در ادامه شما میتوانید هر سوالی که دارید در قسمت نظرات وارد کنید، کارشناسان ما در سریعترین زمان ممکن پاسخگوی شما خواهند بود.
نظرتان را درج کنید